2009. szeptember 17., csütörtök

I. Szeminarium

Hat, az megvolt... Vasarnap erkeztunk, es ma hajnalban tavoztunk. A telepules nevet nem merem leirni, ezt kesobb potlom.
Negy "reggeltol-estig" napon vagyunk tul, total hulla hangulat. Napi 10 ora angolul, mookaas :)! De meg kell hagyni: a hollandok kitettek magukert. Paratlan precizitassal szerveztek a programjainkat, korultekintoen keszitettek fel mindenre, ami az onkentes evunkkel kapcsolatos lehet. A csoportvezetoink, es a szervezok is kifogasolhatatlan munkat vegeztek, paratlan empatiaval es segitokeszseggel alltak hozzank!

No, megprobalom osszeszedni magam... A logikai bukfencekert elnezesert konyorgok :).

Az a legerdekesebb, hogy az elmult negy nap olyan volt, mint fel evet lehuzni egy csaladban (aki mar elte csaladban, vagy hasonlo elveken mukodo kozossegben, az tudja mire gondolok). Fent es lent, osszeveszunk, kibekulunk, orulunk egymasnak, es orulnenk, ha nem kellene a masiknak orulni, stb.
A 14 nemet egy resze ausztralopitekusznak nezte a balkanrol es kornyekerol erkezett europai civilizalatlan emberszabasuakat - azaz minket. A hianyos (vagy epp nem letezo) nyelvtudasunk segitsegevel nem sikerult eletreszolo baratsagokat kiepitenunk. Talan legkozelebb.
De mindenkeppen meg kell jegyezni, hogy a tobbsegeben egyben van a csapat, kis tulzassal mindenki mindenkivel mindent.
Beszelgetesek kultursokkrol, penzbeosztaasrol, onismereti jatekok es foglalkozasok, kirandulas a 10 km-re fekvo kisvarosba tandem-biciklivel (ket szemelyes - kepek hamarosan), es sok-sok "ismerjuk meg egymast" jatek, amit mindenki kimondhatatlanul elvezett (egyedul rohangalsz a kor kozepen, es egy osszetekert papirral probalod fejbeutni az embereket, mielott kimondananak egy nevet - a csapat osztonzeskeppen torka szakadtabol sikitva rohog rajtad. Imadtam :) :) :)!)

Te jo eg, annyira tomor volt az elmult par nap, hogy mas eszembe se jut :0 Komolyan, talan ha kipihentem hozzafuzok meg ezt - azt.

Ja igen, meg egy igen fontos elmeny:

Kultursokk. Errol a dologrol mar sokat hallottam, de szembesulni meg nem szembesultem hetfo reggelig. Ekkor latogattam meg eloszor a mellekhelyseget, hosszabb idore. :) Egy rovid idezet az egyik legkedvencebb zenekaromtol, a "Harap"-tol, ez a dalocska(reszlet) minden reggel eszembe jut, mikor

"Hajnal het es ot ulok eppen
a lakas legkisebb helysegeben
nagy dolgomat nagy gondolatok
kiserik epp egy dalt dudolok{...}"

(((Ha valakinek problemat jelentene, hogy reklamozok, az irgyon nekem. Ha nem okoz problemat, akkor tessek szepen megnezni Magyarorszag egyik legintelligensebb bandajanak az oldalat es hallgatni zenejet, itt:

http://www.myspace.com/harapzenekar

es itt:

http://harap.hu )))

Szoval ilyen, es ehhez hasonlo dalokat dudorasztam kb 5 percig, aztan kenytelen voltam atvaltani az Itt este este, rank borul arnya kezdetu altatodalra, majd ujabb 5 perc utan mar a Suss fel nap c. opuszt sutyorogtam remenytelenul. Az automata lampa ugyanis lekapcsolt, es az ugyan a legkedvesebb szora (es legintenzivebb ajto-rangatasra) sem akart ujra eletre kelni. Az ittenieknek tenyleg eleg erre 5 perc? :()

News:

1. Amik annyira nem is nyuuzok: most Utrechtben vagyunk, es tul az elso nyelvkurzusunk elso napjan. Fenomenalis volt, csak ugy nyeltuk magunkba a sok-sok informaciot, tudasra szomjazvan, foleg a het elso feleben letekert szeminarium arnyekaban. En a legkezdobb csoportba kerultem (a harombol), talan azert, mert az elozetes teszten mindossze a neven szerepelt, es a datum, amit rossz formulaval irtam fel :). Szerintem jovore - az idei tapasztalatok fenyeben - inditanak iras-olvasas orat is.

2. Szolgalati helyemen 1 sracot es 1 lanyt fogok tanitani gitarozni, plusz harom onkentest Amsterdamban. Egy honapon belul elindul az Oudezijds Honderd zenekar is, koszonhetoen annak, hogy az sokan jatszaka hangszerek, es szeretnek enekelnei. Nem mondom, hogy abszolut nyugalommal kezelem a dolgot - nagy felelosseggel jar (en szervezem), de hat megiscsak dolgozni jottunk ide, vagy mifene :).

2 megjegyzés: